Lista di l'elimenti chìmici pi òrdini alfabbèticu

Dâ Wikipedia, la nciclupidìa lìbbira.
Jump to navigation Jump to search

Tutti l'elimenti chìmici (nomu, sìmmulu, nùmmiru) dâ tàvula piriòdica:

Ìndici

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ?

A[cancia | cancia la surgenti]

Afniu Hf 72
Alluminiu Al 13
Americiu Am 95
Antimoniu Sb 51
Argentu Ag 47
Argon Ar 18
Arsénicu As 33
Assiu Hs 108
Astatu At 85
Attiniu Ac 89
Azzotu N 7

B[cancia | cancia la surgenti]

Bariu Ba 56
Berilliu Be 4
Bercheliu Bk 97
Bismutu Bi 83
Boriu Bh 107
Boru B 5
Bromu Br 35

C[cancia | cancia la surgenti]

Cadmiu Cd 48
Cesiu Cs 55
Calciu Ca 20
Californiu Cf 98
Carboniu C 6
Cerio Ce 58
Cesiu Cs 55
Chiummu Pb 82
Cloru Cl 17
Cobbaltu Co 27
Cromu Cr 24
Csenu Xe 54
Curiu Cm 96

D[cancia | cancia la surgenti]

Darmstadtiu Ds 110
Dubniu Db 105
Disprosiu Dy 66

E[cancia | cancia la surgenti]

Einsteniu Es 99
Eliu He 2
Erbiu Er 68
Europiu Eu 63

F[cancia | cancia la surgenti]

Fermiu Fm 100
Ferru Fe 26
Fluoru F 9
Fòsfuru P 15
Franciu Fr 87

G[cancia | cancia la surgenti]

Gaduliniu Gd 64
Galliu Ga 31
Germaniu Ge 32

I[cancia | cancia la surgenti]

Idrògginu H 1
Indiu In 49
Iridiu Ir 77
Itterbiu Yb 70
Ittriu Y 39

J[cancia | cancia la surgenti]

Jodiu I 53

K[cancia | cancia la surgenti]

Kripton Kr 36

L[cancia | cancia la surgenti]

Lantaniu La 57
Laurenziu Lr 103
Litiu Li 3
Luteziu Lu 71

M[cancia | cancia la surgenti]

Magnesiu Mg 12
Manganesi Mn 25
Meitneriu Mt 109
Mendeleviu Md 101
Mercuriu Hg 80
Mulibdenu Mo 42

N[cancia | cancia la surgenti]

Neodimiu Nd 60
Neon Ne 10
Neptuniu Np 93
Nìchel Ni 28
Niobbiu Nb 41
Nobbeliu No 102

O[cancia | cancia la surgenti]

Olmiu Ho 67
Oru Au 79
Osmiu Os 76
Ossìggenu O 8

P[cancia | cancia la surgenti]

Palladiu Pd 46
Platinu Pt 78
Plutoniu Pu 94
Poloniu Po 84
Putassiu K 19
Praseodimiu Pr 59
Promezziu Pm 61
Protattiniu Pa 91

R[cancia | cancia la surgenti]

Radiu Ra 88
Radon Rn 86
Rami Cu 29
Reniu Re 75
Rodiu Rh 45
Roentgeniu Rg 111
Rubidiu Rb 37
Ruteniu Ru 44
Rutherfordiu Rf 104

S[cancia | cancia la surgenti]

Samariu Sm 62
Scanniu Sc 21
Seaborgiu Sg 106
Seleniu Se 34
Siliciu Si 14
Sodiu Na 11
Stagnu Sn 50
Stronziu Sr 38
Sùrfuru S 16

T[cancia | cancia la surgenti]

Talliu Tl 81
Tantaliu Ta 73
Tecnezziu Tc 43
Telluriu Te 52
Terbiu Tb 65
Tin Sn 50
Titaniu Ti 22
Toriu Th 90
Tuliu Tm 69
Tungstenu W 74

U[cancia | cancia la surgenti]

Ununbiu Uub 112
Ununhexiu Uuh 116
Ununoctiu Uuh 118
Ununpentiu Uup 115
Ununquadiu Uuq 114
Ununseptiu Uuh 117
Ununtriu Uut 113
Uraniu U 92

V[cancia | cancia la surgenti]

Vanadiu V 23

Z[cancia | cancia la surgenti]

Zincu Zn 30
Zirconiu Zr 40