Lista dei libbri cchiu vinnuti

Dâ Wikipedia, la nciclupidìa lìbbira.


Nta sta paggina sunu cuntinuti tutti li libbri sinculi cchiu vinnuti dâ storia, i serii e i libbri ppi picciuotti ccu li rispittivi autori e lu nummiru di copii vinnuti cumplissivamenti.

Lista dei libbri sinculi cchiu binnuti ô munnu[cancia | cancia la surgenti]

No. Libbri Auturi(a) Lingua urigginali Prima pubbricazzioni Venditi apprussimativi
1 Sacra Bibbia [1] da Mosè, Davide, Giosuè, Samuele, Geremia, Ezra, Neemia, Salomone, Isaia, Ezechiele, Malachia, Mardocheo, Natan, Amos, Daniele, Hosea, Asaph the Levite, Core, Joel, Obadiah, Gad, Haggai, Jonah, Ethan, Herman, Micah, Nahum, Habakkuk, Zephaniah, Zacaria, Matteo, Luca, Giovanni, Marco, Pietro, Paolo, Giacomo, Jude, Barnaba, Apollos, Silas, Tertius Lingua ebbraica, Lingua aramaica, Lingua greca ~1400 a.C. - ~120 A.D. [2] dei 4 ei 6 miliardi[3]
2 Citazzioni dô prisidenti Mao Zedong Mao Zedong Cinisi 1966 900 miliuna
3 Curanu Nta tradizzionali virsioni islamica: Rivilazzioni di Allah Arabbu ~610 - ~633 800 miliuna
4 Don Chisciotte dâ Mancia Miguel de Cervantes Saavedra spagnolu 1605
5 Xinhua Zidian (Dizziunariu Xinhua) Capo editore: Wei Jiangong Lingua cinisi 1957 400 miliuna[4]
6 Cuntu di dui cittati Charles Dickens ngrisi 1859 200 miliuna[5]
7 Libbru dâ prigghiera cumuni Thomas Cranmer ngrisi 1549 -
8 Li Prucressi di Pilgrim John Bunyan ngrisi 1678 -
9 Lu signuri di l'aneddi J.R.R. Tolkien ngrisi 1954 150 milioni[6]
10 Libbru di li Martiri (Lingua ancrisi) ngrisi 1563 -
11 Libbru di Mormon Joseph Smith ngrisi 1830 - 120 miliuna[7]
12 Harry Potter e a Petra Filosufali J.K. Rowling ngrisi 1997 110 miliuna
13 Deci indiani nichi Agatha Christie ngrisi 1939 - 110 miliuna
14 Il Signore degli Anelli J. R. R. Tolkien ngrisi 1954/1955 - 100 miliuna [8]
15 Harry Potter e la Camera dei Segreti J.K. Rowling ngrisi 1998 77 miliuna
16 Harry Potter e il Calice di Fuoco J.K. Rowling ngrisi 2000 66 miliuna
17 Harry Potter e il Principe Mezzosangue J.K. Rowling ngrisi 2005 65 miliuna
18 Il giovane Holden J. D. Salinger ngrisi 1951 65 miliuna
19 Il codice da Vinci Dan Brown ngrisi 2003 64 miliuna
20 Harry Potter e il Prigioniero di Azkaban J.K. Rowling ngrisi 1999 60 miliuna
21 Harry Potter e l'Ordine della Fenice J.K. Rowling ngrisi 2003 58 miliuna
22 Heidi Johanna Spyri tudiscu 1880 52 miliuna
23 Le miniere del re Salomone Henry Rider Haggard ngrisi 1885 50 miliuna
24 Ben-Hur Lew Wallace ngrisi 1880 50 miliuna
25 La Maschera di Zorro Johnston McCulley ngrisi 1920 50 miliuna
26 Il Piccolo Principe Antoine de Saint-Exupéry francisa 1943 50 miliuna
27 The Common Sense Book of Baby and Child Care Dr. Benjamin Spock ngrisi 1946 50 miliuna
28 L'alchimista Paulo Coelho Lingua purtughisa 1988 50 miliuna
29 Come trattare gli altri e farseli amici Dale Carnegie ngrisi 1936 50 miliuna
30 Charlotte's Web E.B. White ngrisi 1952 45 miliuna
31 Il Racconto di Peter Rabbit Beatrix Potter ngrisi 1902 45 miliuna
32 Il gabbiano Jonathan Livingston Richard Bach ngrisi 1970 40 miliuna
33 Un messaggio a Garcia Elbert Hubbard ngrisi 1899 40 miliuna
34 Cent'anni di solitudine Gabriel García Márquez spagnolu 1967 36 miliuna
35 Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino Carlo Collodi talianu 1881 ~35 miliuna
36 I cieli e la terra finiranno Hal Lindsey, C. C. Carlson ngrisi 1970 35 miliuna
37 I vostri zoni sbagghiati Wayne W. Dyer ngrisi 1976 34 miliuna
38 Cortu catichismu di Wesminster Chiesa di Scozia ngrisi 1647
39 In His Steps: What Would Jesus Do? Charles M. Sheldon ngrisi 1896 30 miliuna
40 Pienza e rricchisci ti stissu Napoleon Hill ngrisi 1918 30 miliuna
41 Dizionario di Oxford A. S. Hornby ngrisi 1948 30 miliuna
42 Il buio oltre la siepe Harper Lee ngrisi 1960 30 miliuna
43 La valle delle bambole Jacqueline Susann ngrisi 1966 30 miliuna
44 Uccelli di rovo Colleen McCullough Lingua ngrisi 1977 30 miliuna
45 The Book of Virtues: A Treasury of Great Moral Stories William J. Bennett Lingua ngrisi 1993 30 miliuna
46 Daily Light on the Daily Path Jonathan e Samuel Bagster Lingua ngrisi 1875
47 My Utmost for His Highest Oswald Chambers Lingua ngrisi 1935
48 Via col vento Margaret Mitchell Lingua ngrisi 1936 28 miliuna
49 La capanna dello zio Tom Harriet Beecher Stowe Lingua ngrisi 1852 28 miliuna
50 Orgoglio e pregiudizio Jane Austen Lingua ngrisi 1813 28 miliuna
51 Harry Potter e i Doni della Morte J.K. Rowling Lingua ngrisi 2007 ~25-30 miliuna [9]

Note[cancia | cancia la surgenti]

  1. ^ La bibbia qui indicata si riferisce a tutte le varie versioni fatte durante il tempo. Gli eruditi biblici secolari dispongono solitamente una data di creazione più vicina al 900 a.C. per i testi più in anticipo. Gli eruditi biblici conservatori dispongono la data più in anticipo intorno al 1400 a.C.
  2. ^ Unlike other entries, this refers to the date that various "books" of the Bible were written.
  3. ^ The Top 10 of Everything 2002 by Russell Ash
  4. ^ 400 million copies of Chinese-character dictionaryPeople's Daily
  5. ^ Broadway.com
  6. ^ The Toronto Star
  7. ^ Big N.Y. firm to publish LDS text
  8. ^ .[1]
  9. ^ [2] [3]